Składnik:
1 pierś z kurczaka
kapusta pekińska
przyprawa do Gyrosa
1 puszka kukurydzy
3 ogórki kiszone
2 cebule
Sos:
4 ząbki czosnku
5 łyżek majonezu
3 łyżki keczupu
Czosnek kroimy bardzo drobno, dodajemy majonez i keczup. Wszystko trzeba dokładnie wymieszać.
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z chrząstek, kroimy na małe kosteczki, obtaczamy w przyprawie i smażymy na odrobinie oleju.
Układamy pierwszą warstwę w naczyniu czyli usmażoną pierś z kurczaka
Cebulę kroimy w drobną kostkę i kładziemy na pierś z kurczaka.
Połowę sosu kładziemy na cebulę
Następna warstwa to ogórki pokrojone w kostkę - kładziemy na sos.
Na to odsączona kukurydza.
I teraz druga połowa sosu.
Ostatnia warstwa to kapusta pekińska drobno pokrojona.
Jak ktoś lubi to można między warstwę ogórków a kukurydzy dodać pokrojoną czerwoną paprykę, wtedy ładnie kolorowo to wszystko wygląda. Górę można udekorować np pomidorem i świeżym ogórkiem czy kolorową papryką. To już kwestia gustu i smaku ;-)
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz ;-)